Markusgården – Kristet studenthem i Göteborg

Be tillsammans – Bo tillsammans!

Markusgården är ett kristet studenthem. Se Vad är kristen tro?

Syftet med Markusgården är att erbjuda studerande en bönegemenskap där man också bor tillsammans.

Bön

I kapellet inbjuds regelbundet till mässa och bön. Vi firar mässa och ber tidebön på traditionellt vis. Om man är ovan vid mässa och tidebön, får man ofta ge det lite tid för att komma in i det. Även andra böneformer är möjliga. Se Gudstjänster.

Vårt gudstjänstliv vilar med ekumenisk öppenhet i klassisk Evangelisk-Luthersk tradition. Biskop Hans-Martin av Liepāja i den Evangelisk-Lutherska kyrkan i Lettland är vår visitator. Se Markusstiftelsen-Ändamål och Kontakt.

Husfar och kaplan erbjuder samtal, vägledning och själavård.

Vardagsgemenskap

Även i övriga huset vill vi kunna erbjuda en boendemiljö, där de boende gemensamt vill bidra till en kristen atmosfär. Som ett stöd i detta har vi utformat ordningsregler, som ger uttryck för en kristen livsstil. Se Ordningsregler.

Studier

Boendet är till för studerande. Vi välkomnar studenter och doktorander vid universitet och högskola, och elever på gymnasium, folkhögskola, yrkeshögskola och liknande. Markusgården är till för dem som studerar minst 11 högskolepoäng eller motsvarande (det vill säga drygt 1/3 av heltid) per termin.

Huset

Markusgården är en större villa med egen trädgård. Huset har två våningar, en vindsvåning och källare. Kapellet finns i källaren. Där finns också gemenskapsrum, gästrum och tvättstuga. Det finns 14 korridorrum med gemensamma kök och toaletter, inga lägenheter. På nedervåningen (B-plan) är det 6 boende som delar kök, och toaletterna delas på 3. På övervåning/vind (C-plan) är det 8 som delar kök och 4 som delar toalett. Rummens storlek varierar mellan 9 och 19 m² och hyran mellan 2677 och 3936 kr/månad. 5 rum är möblerade och kostnad för möblering är 97 kr.

Läge

Markusgården ligger på Liljeforsgatan 41 i Johanneberg, Göteborg. Läget är centralt med gångavstånd till Chalmers och cykelavstånd till UniversitetetsFörsamlingsfakulten och centrum. Det finns goda bussförbindelser. Området är lugnt och bebyggt med större villor och mindre hyreshus i egna trädgårdar.Se karta

Foton

Foton finns här.

Kontakt

Vi svarar gärna på frågor, och det finns naturligtvis även möjlighet att besöka studenthemmet – på plats eller per videosamtal. Varför inte exempelvis besöka någon av våra gudstjänster?

Vid frågor, kontakta husfar Gunnar Persson,
Tel. 070-53 62 672, rum(a)markusstiftelsen.se.

Intresseanmälan

En intresseanmälan för att hyra rum kan lämnas här.

Andra kristna studenthem i Göteborg

Guldhedens Studiehemwww.guldheden.com
Jerikowww.jeriko.se
Korsets hus (kristet studentkollektiv)sites.google.com/site/korsetshus/